Digitale pathologie

Digitale pathologie, ook wel telepathologie en Whole Slide Imaging (W.S.I.) genoemd, is het proces van het produceren van digitale beelden met hoge resolutie van weefselsecties op glazen objectglaasjes en de daaropvolgende evaluatie. Deze glasplaatjes worden normaal gesproken onder een microscoop onderzocht door een patholoog als onderdeel van het diagnostische proces. De opkomst van digitale pathologie betekent nu dat digitale beelden worden opgeslagen op beveiligde servers en kunnen worden bekeken op computermonitoren; dit stelt pathologen in staat om op afstand te werken en samen te werken met andere collega’s en/of wanneer er een second opinion nodig is.

Plan nu een afspraak

Bel ons op +31 70 3142404 en ontdek
We zetten al het bovenstaande graag ten volle in om uw bedrijf de resultaten te geven waarnaar u op zoek bent!

Digitale pathologie: de toekomst van diagnostiek

We hebben de ontwikkelingen van digitale pathologie in de afgelopen jaren gevolgd en het leek goed voor peer review en/of educatieve doeleinden (bijv. academische ziekenhuizen, grote CRO’s) van een beperkt aantal objectglaasjes en telecommunicatie over lange afstanden. In het verleden werd naast conventionele lichtmicroscopie ook peer review sneller gedaan op een conventionele manier door de objectglaasjes te bekijken. Daarnaast waren er in het verleden soms problemen met het goed scannen van elk objectglaasje, wat tijdrovend was. Tegenwoordig is de kwaliteit van de beelden die gegenereerd worden door het gebruik van digitale pathologie echter net zo goed als conventionele beoordeling van objectglaasjes voor alle orgaansystemen met behulp van digitale pathologie. Het Academisch ziekenhuis UMCU in Utrecht was een van de eerste ziekenhuizen ter wereld die volledig overging op digitale pathologie met een toekomstbestendig volledig digitaal archief (2015). Gedurende en na deze periode zijn de scansnelheid, resolutie en kwaliteit van scans van objectglaasjes (W.S.I.) aanzienlijk verbeterd. In de afgelopen jaren is er veel literatuur gepubliceerd over de validatie van W.S.I.. Zowel in de klinische pathologie (bij mensen) als in de preklinische veterinaire pathologie zijn de zaken aanzienlijk verbeterd met de demonstratie van uitstekende diagnostische concordantie tussen W.S.I. en conventionele microscopie. Tegenwoordig kan de toepassing van digitale pathologie, mits goed uitgevoerd, gelijkwaardig zijn aan conventionele lichtmicroscopie in de toxicologische pathologie voor de veiligheidsevaluatie in toxicologische studies bij de ontwikkeling van nieuwe vaccins, medicijnen en chemicaliën.

Digitale pathologie: zonder grenzen

De opkomst van digitale pathologie betekent nu dat digitale beelden worden opgeslagen op beveiligde servers en kunnen worden bekeken op computermonitoren; dit stelt pathologen in staat om op afstand te werken, waar ook ter wereld, en om samen te werken met andere collega’s en/of wanneer er een second opinion nodig is.

Digitale pathologie bij Global Pathology Support

Als onderdeel van de voortdurende toewijding van GPS om onze klanten in staat te stellen hun ontwikkelingsdoelen te bereiken, zijn we nu verheugd om naast conventionele histopathologie met behulp van de lichtmicroscoop, ook innovatieve GLP gevalideerde Digitale Pathologie; Volledige Histopathologie Evaluaties en Peer Review oplossingen van preklinische toxicologische studies op wereldwijde schaal te kunnen leveren. Deze optie (Digital Pathology) kan nu ook worden uitgevoerd vanaf scans van histologieglaasjes van een groot aantal beeldformaten voor hele glaasjes (bijv. Hamamatsu, 3DHistech, Olympus, Aperio/Leica, Ventana/Roche, Philips, Zeiss scanners enz. ).

Voor meer informatie: moc.htapxotspg@nelooht.bob of bel ons op +31 (0)70 3142404

Klaar om de volgende stap te zetten?

Bel ons op +31 70 3142404 en ontdek
Neem contact op met Global Pathology Support en informeer naar de mogelijkheden.